Just Breathe: body

Collage 2017-11-10 16_36_19

Hi there! Long time no see ;). Just Breathe is een nieuwe (mini) serie die volledig draait rond self care. In de herfst/winter periode kom je vaak in een klein herfstdipje terecht, de zomersfeer is nergens meer te bespeuren, je moet je weer volop concentreren op school en plots lijkt het of je geen tijd meer hebt! Deze nieuwe serie draait rond jezelf terug vinden en hoe je het optimale uit je kan halen.

Je kent vast allemaal de uitdrukking een gezonde geest in een gezond lichaam. Om het optimale uit jezelf te halen moet je eerst zorg dragen voor je lichaam. Dan denk je snel aan voeding en sport maar ook je uiterlijk hoort hierbij.

a0100dc226fdfaa7cb3cbdf9219626ae

Water, water, water. Je lichaam bestaat ongeveer voor 80% uit water. Het is dus logisch dat het een grote rol in je gezondheid speelt. Wanneer je maar een beetje uitgedroogd bent ben je al veel negatiever en minder geconcentreerd. Maar hoe drink je nu meer water? Wel, start met ervoor te zorgen dat er elke morgen een glas water klaarstaat. Je lichaam is in de nacht helemaal uitgedroogd en wanneer je ’s ochtends water drinkt voel je je direct wakkerder. Ook helpt het om continu water bij de hand te hebben. Hoe vaak heb je wel niet meegemaakt dat je gewoon te lui bent om helemaal naar de keuken te gaan? Wanneer je altijd water bij hebt (denk aan die super cute water bottles) ga je automatisch meer drinken!

Ontbijt is niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft je energie voor de komende uren. Wanneer je niet (genoeg) ontbijt is het dus ook vanzelfsprekend dat je je niet optimaal voelt en er soms een beetje chagrijnig bijloopt. Maar wat kan je dan best eten? Wel volgens onderzoek krijg je van haver het meeste energie! Je hebt tussen de maaltijden door minder honger en je eet ’s middags ook minder. Havermout is dus de perfecte oplossing!

2ba8a099957f47057a9a362155f4e543

Je denkt er vaak niet aan maar wandelen is eigenlijk heel goed voor je! Het is niet alleen de meest effectieve manier om je buikvet te verbranden (?!), maar je krijgt er ook meer energie van. Bovendien wordt je humeur er ook nog eens beter van. Probeer minstens 2 keer per week een kwartiertje te gaan wandelen en je voelt je vanzelf productiever, positiever en minder gestrest.

Naast wandelen kan je ook proberen elke dag te workouten. Hoe zelfvoldaan voel je je wel niet als je eventjes, nog geen 10 minuutjes, hebt gesport? En wanneer je kan zeggen dat je al een hele week een workout hebt volgehouden ben je stiekem ook wel een beetje trots. Trots op jezelf is dus gelijk aan positiviteit ;). Ik denk dat we alle andere voordelen allemaal wel kennen dus vanaf nu geen excuses meer en kill that workout!

Je lichaam verzorgen is dus zeker belangrijk maar vergeet ook je uiterlijk niet. Wanneer je een leuke outfit aanhebt voel je je altijd beter én zelfzekerder. Ik zeg niet dat je massaal de nieuwe modetrends moet gaan volgen, helemaal niet. Draag wat jíj leuk vindt! Als jij (zoals mij) helemaal gelukkig wordt van bijpassende juwelen uitzoeken, steek er dan wat extra tijd in! Wanneer make-up niet jouw ding is draag het dan ook niet omdat je denkt dat het moet, je voelt je dan sowieso niet jezelf.

Er zijn natuurlijk nog vele andere tips maar laat ons eerst starten met deze en kijken hoe het loopt. Al snel zal je merken dat je veel meer aankan en veel positiever in het leven gaat staan!

Hanne

Advertenties

6 reacties op ‘Just Breathe: body

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s